You’re viewing a version of this story optimized for slow connections. To see the full story click here.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ GENERATION N

Οι 20 πρωταγωνιστές και ομάδες του διαγωνισμού της Nissan

Story by News247 GR April 12th, 2017

Υπάρχει μια μερίδα νέων παιδιών που δεν έχουν χάσει τον προσανατολισμό και το όραμά τους για τον κόσμο. Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, οι νέοι αυτοί καταφέρνουν να ξεχωρίσουν για τις καινοτόμες ιδέες και το ταλέντο τους, ο καθένας σε διαφορετικό τομέα: Από την Τέχνη, τον πρωταθλητισμό μέχρι την κοινωνική δράση και την επιχειρηματικότητα.

Πρόκειται για εκπροσώπους της αποκαλούμενης Generation N, της νέας καμπάνιας της Nissan που βρήκε έναν πολύ έξυπνο τρόπο να επικοινωνήσει τις start-up εταιρείες, τις ιδέες αλλά τα πρότυπα που προβάλλουν οι νέοι αυτοί πρωτοπόροι.

Ο αυτοκινητιστικός όμιλος επέλεξε 20 νεοφυείς start up, ομάδες και νέους, παρουσιάζει μέσω της ιστοσελίδας του τα προφίλ και την προσφορά τους και στη συνέχεια πέταξε την μπάλα στο κοινό, το οποίο καλείται να ψηφίσει ποιες είναι οι δέκα καλύτεροι εκπρόσωποι της Generation N, που θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγούν ένα αυτοκίνητο Nissan για τον επόμενο χρόνο. Ανάλογα με τη φύση της δράσης του κάθε διαγωνιζομένου θα δοθεί και το κατάλληλο όχημα μέσα από τον πλήρη στόλο της Nissan.

Την ίδια στιγμή, όσοι από το κοινό ψηφίζουν, θα μπαίνουν στην κλήρωση για τρία μεγάλα ταξίδια στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης.

Η πρωτοβουλία της Nissan κάνει πράξη το σλόγκαν της μάρκας 'Innovation that Excites' (Καινοτομία που Ενθουσιάζει), και στοχεύει στην ανάδειξη και επιβράβευση όλων εκείνων των 'φωτεινών' ανθρώπων ή ομάδων, που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, επιφέρουν μια αλλαγή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν τους γνήσιους εκπροσώπους της Generation N:

+2feet

Πριν από περίπου εννιά μήνες, ο Βασίλης Τζιγκούρας, υδραυλικός στο επάγγελμα, έβαλε σκοπό ζωής να μην αφήσει κανένα ζώο 'ακίνητο'. Δεν είναι κάτι νέο τα ανάπηρα ζωάκια (είτε από ατύχημα, είτε από ασθένεια ή ηλικία) να περπατούν ξανά, με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένων αναπηρικών καροτσιών ή με πρόσθετα ορθοπεδικά μέλη. Τα βοηθήματα αυτά ωστόσο έχουν ιδιαίτερα μεγάλο κόστος. Ο Βασίλης Τζίγκουρας έρχεται να δώσει μια οικονομική λύση, ενώνοντας σωλήνες, προσθέτοντας ρόδες, ιμάντες και προσαρμόζοντας την κατασκευή στις ανάγκες και τις διαστάσεις του ζώου, για το οποίο αυτή προορίζεται.

Ως δίαυλο επικοινωνίας έχει τη σελίδα του στο Facebook '+2Feet'.

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία του: Ο Βασίλης Τζιγκούρας συμβουλεύεται πάντα κτηνίατρο, πριν προχωρήσει στην κατασκευή αναπηρικού αμαξιδίου, για να μη δημιουργήσει κάποιο περαιτέρω ορθοπεδικό ή ανατομικό πρόβλημα στο ζώο

2feet2.jpg

VEGGIE IT

Το 'Veggie it' είναι ένα σνακ-μπισκότο υψηλής διατροφικής αξίας με γέμιση λυοφιλιωμένων λαχανικών. Η θρεπτική του αξία οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, είναι ελεύθερο γλουτένης, ενώ παράλληλα η προσθήκη β-γλυκάνης από βρώμη συμβάλλει τόσο στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα όσο και στη βελτίωση της υγείας του γαστρεντερικού συστήματος.

Το 'Veggie it' δημιούργησε η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και κατέκτησε την πρώτη θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό Οικολογικών-Καινοτόμων Προϊόντων Ecotrophelia.

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία του: Το Veggie it έχει έντονο οικολογικό χαρακτήρα: Η συσκευασία του είναι ανακυκλώσιμη και η σταθερότητά του τέτοια ώστε να μη χρειάζεται ψύξη.

veggieit.jpg

phee

Η ιστορία της start-up εταιρείας Phee ξεκίνησε από μια... βόλτα στην παραλία. Ο Σταύρος Τσομπανίδης εμπνεύστηκε μια διαφορετική παραγωγική επιχείρηση, της οποίας η πρώτη ύλη είναι τα φύκια. Η Phee επεξεργάζεται τα νεκρά φύκια των ελληνικών θαλασσών για τη δημιουργία πρωτότυπων και εύχρηστων αξεσουάρ, από θήκες κινητών, μέχρι πολυτελείς συσκευασίες.

Οι δραστηριότητες του Σταύρου δεν σταματούν εδώ, καθώς διοργανώνει επίσης την κρουαζιέρα επιχειρηματικότητας CruiseInn (οι συμμετέχοντες σε αυτή, εκπροσωπώντας διαφορετικούς κλάδους σχηματίζουν ομάδες εργασίας για να δημιουργήσουν από το μηδέν επιχειρηματικές ιδέες γύρω από τον τουρισμό, την πολιτιστική κληρονομιά και την κοινωνική επιχειρηματικότητα).

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία του: Όραμα της Phee είναι η επιστροφή της παραγωγής στην Ελλάδα, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη περιβαλλοντικής ευαισθησίας στο κομμάτι της καθαριότητας των ελληνικών ακτών και της αύξησης της ανακύκλωσης.

Phee1.jpg

ΠΑΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ο Πάνος Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Μαρτίου του 1986 και σήμερα μένει στα Μελίσσια. Είχε μια φυσιολογική ζωή μέχρι και τα 18 του, όποτε και ενεπλάκη σε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα. Υπέστη τραυματισμό στη θωρακική μοίρα με αποτέλεσμα να μην μπορεί έκτοτε να περπατήσει. Αυτό ωστόσο δεν τον σταμάτησε από το να 'προχωρήσει' και να γίνει ο ασημένιος Παραολυμπιονίκης της ξιφασκίας με αμαξίδιο, που αγωνίζεται στη σπάθη και στο ξίφος μονομαχίας, κάνοντας την Ελλάδα υπερήφανη με κάθε του συμμετοχή και κάθε νίκη.

Έκανε το διεθνές ντεμπούτο του στο Μόντρεαλ, το 2009 κι από τότε μετρά πολλές διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις, με κορυφαία το ασημένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Ρίο.

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία του: Το ότι είχε το θάρρος, το ταλέντο και την υπομονή -όλα σε ανυπέρβλητο βαθμό- να φτάσει στο βάθρο και να γίνει ασημένιος πρωταθλητής.

panostriantafyllou.jpg

lEADCOMPASS

Η Φιλοθέη Ματσίγκου είναι η επικεφαλής της ομάδας που εισήγαγε το 2015 στην αγορά εργασίας το LeadCompass, μιας επιχείρησης που έχει όραμα να αποτελέσει τον κορυφαίο φορέα επαγγελματικού προσανατολισμού σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η LeadCompass βοηθά τους νέους να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να αναπτύξουν τις προσωπικές τους δεξιότητες και να απαντήσουν με ειλικρίνεια στο ερώτημα «τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν».

Στόχος της να τους καθοδηγήσει ώστε να σχεδιάσουν και να διεκδικήσουν την καριέρα που επιζητούν.

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία της: Το LeadCompass ξεχωρίζει χάρη στις καινοτόμες μεθόδους εκπαίδευσης και ανάπτυξης που χρησιμοποιεί όπως η βιωματική, η κβαντική και η μαιευτική θεωρία. Προβλέπει επίσης διαδικτυακά προγράμματα που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει από την άνεση του σπιτιού του.

Leadcompass.jpg

FINEST ROOTS

To 2013, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, τα αδέρφια Μάνος και Νικόλας Σμυρλάκης αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια επιχείρηση που θα έδινε ξανά 'ζωή' στο λικέρ, βγάζοντάς το από τα ντουλάπια της γιαγιάς και τοποθετώντας το στα ράφια των μεγαλύτερων μπαρ σε Αθήνα και περιφέρεια. Η Finest Roots καινοτομεί γιατί διακινεί προϊόντα φυσικής εκχύλισης χωρίς προσθήκες τεχνητών ουσιών και αρωμάτων.

Τα δύο αδέρφια πρόσφατα είδαν την εταιρεία τους να κερδίζει ένα από τα 8 βραβεία “Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2016”.

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία τους: Τα αδέρφια Σμυρλάκη έχουν οικογενειακή παράδοση στην παρασκευή ποτών αφού οι θείοι τους συνεχίζουν τις δραστηριότητες της Ποτοποϊίας Καλλικούνης, η οποία δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα από το 1850

finestroots.jpg

BRAINDANCE

Η ελληνική start up Advantis έχει στρέψει τα βλέμματα της ιατρικής κοινότητας πάνω της λόγω του cloud-based λογισμικού που ανέπτυξε για την επεξεργασία τριών διαφορετικών εξετάσεων μαγνητικής τομογραφίας (DTI, Perfusion και MRS).

Το όνομα αυτού Brainance και η καινοτομία του ότι προσφέρει τρισδιάστατη ανακατασκευή των νευρικών ινών του εγκεφάλου με ακρίβεια 95% (σε αντίθεση με το 65% που επιτυγχάνεται σήμερα από τα ήδη υπάρχοντα λογισμικά)

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία της: Η Advantis εκπροσώπησε το 2016 τη χώρα μας στο Global Entrepreneurship Summit (GES 2016), το μεγαλύτερο συνέδριο επιχειρηματικότητας στον κόσμο.

Advantis.jpg

ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΑΝΗΣ

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης προπονείται και αγωνίζεται αποκλειστικά στην ιστιοσανίδα από την ηλικία των 13, υπό την παρότρυνση του πατέρα του, τον οποίο έχασε ένα χρόνο αργότερα. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο, κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο, ανεβάζοντας στα δέκα το συνολικό αριθμό των χρυσών μεταλλίων σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Μετά την 6η θέση στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου και την 5η θέση στην Ολυμπιάδα του Ρίο, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης έχει θέσει στόχο ένα μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Τόκυο.

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία του: Είναι πρεσβευτής του 'No Finish Line', ενός αγώνα δρόμου για τη συγκέντρωση χρημάτων, με σκοπό την ανακούφιση της πλέον ευπαθούς κοινωνικής ομάδας, των παιδιών.

kokkalanis.jpg

χρηστοσ κουτουλιασ

Από παιδί ονειρευόταν μια καριέρα στο ποδόσφαιρο, όμως γεννήθηκε με αναπηρία στο δεξί του χέρι, γεγονός που παρά το ταλέντο του, του στέρησε μια θέση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο Χρήστος Κουτούλιας ωστόσο δεν πτοήθηκε: Αντίθετα πείσμωσε και ασχολήθηκε με τον στίβο ώσπου τελικά, τον Ιούνιο του 2016 έφτασε μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Ατόμων με Αναπηρία.

Σήμερα ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος είναι μια “δύναμη” του ελληνικού στίβου και έχει αποδείξει ότι δεν σταματά...

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία του: Ο Χρήστος Κουτούλιας συμμετέχει στην 'κανονική΄ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 του Πανιωνίου, ενώ αγωνίζεται στα Πανελλήνια πρωταθλήματα με αρτιμελείς αθλητές, σημειώνοντας αξιόλογες επιδόσεις.

koutoulias.jpg

ορεστησ παπαϊωαννου

Ο Ορέστης Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1993 στη Σητεία, αλλά μεγάλωσε στην Έδεσσα. Από το 2011 σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2015, βραβεύτηκε από την Ένωση Ελληνικών Χορωδιών για το έργο του για μεικτή χορωδία «Ελεγεία», ενώ ήλθε και η πρώτη σημαντική διεθνής επιτυχία του: Τον Ιούλιο του 2015 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό για Νέους Συνθέτες «Ντβόρζακ» στην Πράγα της Τσεχίας, καθώς και δύο ειδικά βραβεία (από τα συνολικά επτά που δόθηκαν) για καλύτερο έργο αυστηρού στυλ και καλύτερης τονικής μουσικής. Είναι σήμερα ένας από τους πιο υποσχόμενους Έλληνες μουσικούς της γενιάς του.

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία του: Στην τελική φάση του διαγωνισμού «Ντβόρζακ», στον οποίο κέρδισε, μετείχαν 24 συνθέτες ηλικίας 18-23 ετών από 19 χώρες, οι οποίοι πήγαν στην Πράγα και κλήθηκαν να συνθέσουν δύο πρωτότυπα έργα μέσα σε πέντε ημέρες!

ORESTIS PAPAIOANNOU0.jpg

ΘΟΔΩΡΗΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Οι καλύτεροι νέοι αγρότες στην Ευρώπη είναι Έλληνες. Ο Θοδωρής και ο Γιώργος Βασιλόπουλος από την Ηλεία κατέκτησαν το πρώτο βραβείο στον 3ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για την Ανάδειξη του Καλύτερου Νέου Αγρότη της Ευρώπης, απέναντι σε 200 υποψηφίους από 17 χώρες.

Οι δυο νέοι αγρότες, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συνεταιρισμού παραγωγής, εμπορίας και μεταποίησης έξτρα Παρθένου Ελαιόλαδου, βιολογικής καλλιέργειας, βρώσιμων ελιών και αγριελιάς βιολογικής γεωργίας «Βιοήλις», εφεύραν ένα καινοτόμο ρομποτικό μηχάνημα συγκομιδής ελαιοκάρπου ποικιλίας Κορωνέικης.

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία τους: Παρά την οικονομική κρίση και τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, ο Θοδωρής και ο Γιώργος Βασιλόπουλος παρέμειναν στον τόπο τους, αντιμετώπισαν με θάρρος τα νέα δεδομένα και ξαναδημιούργησαν από το μηδέν την αγροτική τους επιχείρηση.

Αγρότες.jpg

ELEKTRONIO

Το Play, το πρώτο τρίτροχο, οικολογικό, ηλεκτρικά υποβοηθούμενο, χειροποίητο και με ιδιαίτερο design ποδήλατο, εγγυάται καθημερινές διαδρομές με άνεση, ευελιξία και πάνω από όλα ασφάλεια. Ανήκει στην κατηγορία των «tilting trikes»: Οι μπροστινοί τροχοί στρίβουν και πλαγιάζουν ταυτόχρονα και ανεξάρτητα. Είναι ευέλικτο, παρότι τρίτροχο, γρήγορο κα έχει τρία σημεία επαφής με τον δρόμο.

Αποτελεί δημιουργία δύο νέων με όραμα έναν εναλλακτικό τρόπο αστικής μετακίνησης, τον Παντελή Ζάρκο και την Άννα Χλιούρα από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι ίδρυσαν το 2015 τη start-up εταιρεία ποδηλάτων Elektronio.

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία τους: Ο κάθε χρήστης μπορεί να δώσει την προσωπική του 'πινελιά': Μπορεί να παραγγείλει ένα σχέδιο του Play βάσει της ταυτότητας της εταιρείας του είτε βάσει του χαρακτήρα του

electronio10.jpg

INSTALAW

Το Instalaw αποτελεί μια καινοτόμο διαδικτυακή πλατφόρμα για την παροχή νομικών υπηρεσιών κατά παραγγελία. Το φιλόδοξο εγχείρημα αποτελεί ιδέα της 27χρονης Μυρτώς Τσίμα. Αυτήν τη στιγμή στην εφαρμογή μετέχουν 30 δικηγόροι με διαφορετικό αντικείμενο εξειδίκευσης.

Ουσιαστικά η πλατφόρμα αποτελεί ένα συμβουλευτικό τηλεφωνικό ραντεβού με εξειδικευμένο ως προς την υπόθεση του ενδιαφερόμενου δικηγόρου για το ποια νομικά βήματα μπορεί να ακολουθήσει. Στόχος του Instalaw είναι στην πορεία να παράσχει όλο και περισσότερες νομικές υπηρεσίες, πάντα με την λογική του on-demand και της ξεκάθαρης χρέωσης.

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία της: Το Instalaw δεν είναι δεσμευτικό. Ο πελάτης μπορεί αν το επιθυμεί, να συζητήσει με τον δικηγόρο το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπόθεσή του, εκτός της πλατφόρμας

instalaw0.jpg

infinite racing

Την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό 'F1 in Schools 2016' (τον παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδιασμού, κατασκευής και αγώνα ταχύτητας για μινιατούρες Formula 1) που πραγματοποιήθηκε στο Όστιν του Τέξας, κατέλαβε η μαθητική ομάδα 'Infinite Racing'.

Με όχημα της μία μινιατούρα αγωνιστικού της Formula 1 μήκους 18 εκατοστών που τρέχει με 20 μέτρα το δευτερόλεπτο, η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη επικράτησε ανάμεσα σε 39 ομάδες από 23 χώρες. Στον τελικό συμμετείχε ακόμα μία ελληνική ομάδα, η 'Aeolus Racing' η οποία κατέκτησε την έβδομη θέση.

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία τους: Είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που κατορθώνει να ανέβει στο βάθρο του δύσκολου αυτού διαγωνισμού.

INFINITE RACING.jpg

ETHELON

Η GloVo και το Volunteer4Greece είναι δύο οργανώσεις που ιδρύθηκαν το 2012 με στόχο να αναδείξουν την αξία του εθελοντισμού μέσα από κοινωνικές ενέργειες και συνεργασίες με ΜΚΟ και εταιρείες.

Μαζί δημιούργησαν μία βάση εθελοντών που αποτελείται από νέους ενεργούς ανθρώπους, πρόθυμους να προσφέρουν κοινωνικά, έναν μεγάλο αριθμό συνεργαζόμενων MKO, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες. Η Εthelon, όπως αποκαλείται η βάση, έχει καταφέρει να συσπειρώσει 200 οργανισμούς και 7.500 εθελοντές που συμμετέχουν σε εταιρικές και κοινωνικές δράσεις.

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία τους: Η Ethelon προωθεί παράλληλα τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για στελέχη ΜΚΟ. Μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει περίπου 250 εθελοντικές δράσεις.

Εthelon.jpg

effect

Η κοινωνική start up Effect δημιουργήθηκε από δύο φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Σωτήρη Μπαράτσα και τη Μαριάνθη Νίκα με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα σε αυτά που ζητά η αγορά εργασίας και στα προσόντα που λείπουν από τους υποψήφιους.

Μέσα από το πρόγραμμά της με όνομα Success Academy, το δίδυμο Μπαράτσας και Νίκα φιλοδοξεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση ενός από τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας μας: Tη νεανική ανεργία.

Το πρόγραμμά τους δίνει σε νέους τελειόφοιτους και αποφοίτους την ευκαιρία να αναλάβουν ένα πραγματικό project μιας εταιρείας και να αναπτύξουν δεξιότητες που ζητά η αγορά εργασίας.

Με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες παίρνουν μια γεύση της εκπαίδευσης, με ομαδική δουλειά, λίγη θεωρία και εξάσκηση στην πράξη.

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία τους: Τον Μάιο του 2015, η Effect βραβεύτηκε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με το Social Impact Award.

Effect.jpg

prom racing team

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μια ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων - Μηχανικών σχεδίασε, εξέλιξε και έβγαλε στις αγωνιστικές πίστες το 2008 το πρώτο της αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο τύπου Formula Student.

Η Prom Racing Team, όπως ονομάστηκαν, κατάφερε να κερδίσει σε διεθνείς διαγωνισμούς και συνεχίζει να παίρνει μέρος σε διεθνείς φοιτητικούς αγώνες, φτιάχοντας κάθε χρόνο ένα νέο καλύτερο μοντέλο.

Αποτελείται από τους Σταύρο Πατηνιώτη, Άγγελο Τσιαπάρα, Αλέξανδρο Αθανασιάδη, Βασίλη Τσιολάκη, Άγγελο Κρεμμύδα, Αδάμο Ιωαννίδη, Ευφημία Παναγιωτάκη, Μιχάλη Χαλκιόπουλο και αρκετούς ακόμα φοιτητές.

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία τους: Το γεγονός ότι η ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια συνάντησε αρκετά εμπόδια που δυσκόλευαν την προσπάθεια και το έργο της όμως με αρκετή δουλειά και επιμονή καταφέρε να τα ξεπεράσει και να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα.

prom racing.jpg

αλεξiοσ καραδημοσ

Ο Αλέξανδρος Καραδήμος, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας σχεδίασε μια διαδικτυακή πλατφόρμα για το νοσοκομείο του μέλλοντος.

Το eHospital του περιλαμβάνει ένα ρομποτικό μηχανισμό που όταν τελειοποιηθεί θα αναλαμβάνει τη διεξαγωγή χειρουργικών επεμβάσεων από απόσταση -κυρίως πλαστικής χειρουργικής- καθώς και έναν εκτυπωτή 3D κατάλληλο για εκτύπωση βιολογικού υλικού.

Ο νεαρός φοιτητής βρίσκεται στη λίστα των 25 περιφερειακών νικητών του διεθνούς διαγωνισμού επιστήμης της Google.

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία του: Που επιλέχθηκε από την Google ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους υποψήφιους από 107 χώρες

Karadimos3.jpg

ithaca

Οι Θάνος Σπηλιόπουλος, Ανδήλη Ραχούτη και Φάνης Τσόνας είχαν την ιδέα ενός κινητού πλυντηρίου που θα λειτουργούσε σε διάφορα σημεία της Αθήνας και θα έπλενε δωρεάν τα ρούχα των αστέγων.

Ένα βαν, δύο πλυντήρια, δύο στεγνωτήρια, πέντε σημεία πλύσης σε Αθήνα και Πειραιά, 15 ενεργοί εθελοντές, 1.200 πλύσεις και 500 ωφελούμενοι είναι σε αριθμούς είναι όσα έχουν καταφέρει μέσα από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωσή τους, Ithaca Laundry. Το βασικό τους επίτευγμα ωστόσο είναι ότι χαρίζουν χαμόγελα χωρίς να απλώνουν τα χέρια για αντίτιμο.

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία τους: Κατάφεραν μέσα από τη ΜΚΟ τους να προσφέρουν μία θέση εργασίας σε έναν ωφελούμενο άστεγο της δράσης.

Ithaca.jpg

χυμοι verve

Η Μάρθα και η Κέλλυ Χατζηγιάννη είναι δίδυμες και μεγάλωσαν μαθαίνοντας να αγαπούν την υγιεινή διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Επειδή στην ελληνική αγορά δεν υπήρχαν πολλές επιλογές ως προς τα υγιεινά σνακ και ποτά, άρχισαν να φτιάχνουν δικούς τους χυμούς στο σπίτι.

Πήγαν στο Λονδίνο, παρακολούθησαν πολλά σεμινάρια για το juicing, συμβουλεύτηκαν αντίστοιχες εταιρείες του Λονδίνου και γυρνώντας στην Ελλάδα εισήγαγαν τη 'Verve Juices' – την πρώτη εταιρεία στη χώρα που παρασκευάζει, εμφιαλώνει και διαθέτει cold pressed χυμούς (ψυχρής έκθλιψης) από λαχανικά, φρούτα και βότανα, καθώς και ολοκληρωμένα πακέτα αποτοξίνωσης.

Τι αγαπήσαμε περισσότερο στην ιστορία τους: Η ονομασία Verve προκύπτει από το 'Vitality Energy Revitalise Vigor Enthusiasm', δηλαδή τη φιλοσοφία της εταιρείας του να ζει κανείς καλά, να φροντίζει σωστά το σώμα του και να επιστρέφει στις διατροφικές ρίζες του, καταναλώνοντας οργανικές, φρέσκες και μη επεξεργασμένες τροφές

verve.jpg

Oι 20 προσπάθειες των Ελλήνων αυτών δημιουργών και ομάδων βρίσκονται συγκεντρωμένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Generation N της Nissan και περιμένουν την ψήφο και επιβράβευση σας.

Η Generation N ήρθε για να μείνει!